ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Anasayfa
Cuma Sohbeti

Rahman ve rahim olan Allahın adıyla.

Pek aziz ve muhterem kardeşlerim

Sultanımız Gavsul Azam Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.) Hazretleri hac süresinin 40 ayetini şöyle tefsir ediyor.

Haksız yere yurtlarından kovulanlar “rabbimiz Allah’tır “ demekten başka bir şey yapmadılar.  Onlar kendi yurtlarından zulüm ve haksızlıkla kovulmuşlardır.  Onların kovulmalarını gerektiren hiçbir dini müsaade yoktur. Onlar, sadece “Bizim rabbimiz tek ve bir olan, samed olan, eşten ve çocuk tan münezzeh olan Allah ‘tır “ demiş oldukları için yurtlarından kovulmuşlardır. Allahu Subhanehu, kâfirlerin şerlerini, tevhit ehli dostlarının üzerinden tabii ki def eder. Zira, Allah cc. insanların bir kısmıyla diğer bir kısmını bertaraf etmeseydi, içlerinde Allah adı zikredilen manastırlar, havralar, kiliseler ve camiiler yıkılıp giderdi.

Yani Allahu Teâlâ iman ehlini inatçı müşriklere tasallut ettirmeseydi, Allah düşmanlarının Allah dostlarını istila etmesi neticesinde ruhbanların manastırları, Hıristiyanların kiliseleri, Yahudilerin havraları ve Müslümanların camileri harap olurdu, kaybolurdu. Allah cc. her birini ayrı ayrı saymak suretiyle ifade ediyor ki, oralarda çok zamanlarda Allah ismi sık zikredilmektedir, anılmaktadır.

Allah kendisine yardım edenlere yardım eder.  Yemin olsun ki kullarının kefili olan Allah dinine ve peygamberine yardımcı olanlara ve kitabına iman edenlere yardım eder. Allah güçlüdür, galiptir.
Kullarının kalplerindeki samimiyeti bilen Allah galiptir, velilerine nimet vermeye de düşmanlarından intikam almaya da kadirdir. Allah cc, ehli iman olanların zayıflarını Arap kisralarının  ve acem kayserlerinin  en şiddetlilerine  musallat etmiş  ve kendi dinin kıyamete kadar insanlar arasında  yayılmasını  sağlamıştır. Allah o insanlara nasıl yardım etmesin. (1)

Kıymetli kardeşlerim,

Hepimiz bu manevi yolda hizmet etmeye gayret ediyoruz, elhamdulillahi Rabbilalemin, ama bazen sıkıntılar olabilir, engeller önümüze çıkabilir, çeşitli elem ve kederler çekebiliriz.  Ama Rabbimiz tefsirini, Hazreti Piri Geylani’nin (k.s.) yaptığı ayeti celile de bize müjde veriyor, üzülmeyin yese kapılmayın, dertlenip kederlenmeyin,  siz benim davama, dinime, peygamberime, kısacası İslam’a sahip çıkın, bu uğurda çalışın,  sizi galip getirecek, sizi üstün kılacak, benim buyuruyor. Tek siz  samimiyetle  çalışın, ben benim dinime hizmet eden kullarımı asla mahcup etmem, onları her daim gözetirim, kollarım, desteklerim, buyuruyor. Hatırlayalım Bedir de Allah cc. beş bin melekle Resulünü (s.a.v.) i desteklemedi mi?  Mekke ‘nin azılı müşriklerinin canını cehenneme Bedir’de yollamadı mı?  Kâbe’yi yıkmaya gelen Ebrehe ye ebabillerini göndermedi mi? Evet yolladı.

Onun için kardeşlerim, davamızda samimi olacağız, var gücümüzle bu manevi yolda hizmet edeceğiz, dünyalık ve nefsanî bahanelerin arkasına sığınıp hizmetten geri kalmayacağız. Sohbetimizi zikrullahımızı  hiç aksatmayacağız,  zira biz bu yolda ne kadar çok çalışır hizmet edersek, Allah’ın cc. yardımı, rahmeti, bereketi  rabbimizin yanında ki değerimiz de o kadar büyük ve kıymetli olur. Zira bir ayeti celile de yüce Allah cc. şöyle buyuruyor; Muhakkak ki Allah’ı zikretmek her şeyden daha büyüktür.(2)

Selam ve dua ile Hayırlı Cumalar.

Hizmetkâr 28.02.2014

Dipnotlar

1-    Hacc suresi, Ayet 40 Geylani Tefsiri Cilt 2 sayfa 410/411: Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.)

2-    Ankebut suresi, Ayet 45/ Geylani Tefsiri: Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.) 

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :