ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Anasayfa
Allah Korkusu

Bismillahirrahmanirrahim

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla

Sultanımız Gavsul Azam Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.) bir sohbetinde şöyle buyurdular;

Şayet Allah Teâlâ cennet ve cehennemi yaratmamış olsaydı bile; yine de o ‘kendisinden korkulmaya ve umulmaya en layık olan olurdu. O’nun rızasını isteyerek O’na itaat edin. O’na itaat ederken üzerinizde ki nimetini ya da azabını düşünmeyin. O’na itaat, emirlerini yapmak yasaklarından kaçınmak ve taktiratına sabretmekle olur.

O’na tövbe edin. O’nun huzurunda ağlayın, baş ve gönül gözyaşlarınızı akıtarak O’nun karşısında boyun bükün. Ağlamak bir ibadettir. Ağlamak o’nun karşısında boyun eğmenin en belirgin ifade biçimidir.

Sen tövbe üzere, iyi niyetle ve temiz amel üzere ölürsen Allah cc sana yardımcı olur. O’ mazlumları mükâfatlandırmayı üslenmiştir. Çünkü orada kendisine itaat edenlere rahmet ve acımasını gösterecek o’ndan başka kimse yoktur.

Dünya ve ahiret o’nu sevmen gereklidir. Zira sen o’na olan sevgiyi en mühim şey olarak düşün. Elbette sana faydalı olacak olan bu sevgidir. Herkes kendi menfaati için seni isterken O seni senin için ister.

Ey cemaat!

Nefisleriniz ilahlık iddiasında, fakat sizin bundan haberiniz yok. Çünkü nefisler Hakk’a karşı ceberutlaştı. Hakk’ın isteklerinin dışında isteklerde bulunuyor. Hakkın düşmanı olan kovulmuş şeytanı seviyor, ama Hakk’ı sevmiyor. Hakk’ın kazalarına boyun eğmiyor ve sabır göstermiyor. Tam aksine Hakk’a karşı koyuyor ve onunla çekişiyor. O’nun yanın da, teslimiyet gösterdiğine dair bir haber yok. Sadece İslam’ın adıyla yetiniyor.Oysaki bu onlara fayda sağlamaz.

Yazıklar olsun size, ey kibirliler! İbadetleriniz yerin altına girmiyor, ibadetleriniz ancak göklere yükseliyor.

Allah cc şöyle buyurmuştur;

“O’na ancak güzel kelimeler çıkar ve Salih amel yükselir.” 1

Aziz ve celil olan Rab’ımız arş üzerine istiva etmiş ve bütün mevcudatı da kuşatmıştır. O’nun ilmi her şeyi ihata etmiş ve mevcudatı yoktan eşsiz olarak yaratmıştır. Kur’an-ı Kerim’de yedi ayet bu manadadır. Senin cehaletin ve ahmaklığın yüzünden bunları yok saymam benim için imkânsızdır. Kılıcınla beni korkutmaya çalışıyorsun ama ben korkmam. Malınla beni almaya çalışıyorsun ama asla ben senin malına tamah etmem. Ben yalnız yüce Allah Teâlâ’dan korkarım. O’ndan başkasından asla korkmam. O’dan umarım başkalarından asla ummam. O’na kulluk ederim başkalarına asla kulluk etmem. O’nun için çalışırım başkaları için asla çalışmam. Benim rızkım O’nun yanındadır ve O’nun elindedir. Her şey o’nundur. Köle ve malı efendisine aittir.

Sultanımız Abdulkadir Geylani (k.s.) hazretleri bu sohbeti esnasında;

Beş yüz kişinin kendi vasıtasıyla Müslüman olduğunu, yirmi binden fazla insanın da yine kendi irşadıyla tövbe ettiklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti;

Bütün bunların hepsi Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimizin bereketi ve yüzü suyu hürmetine olmuştur.

Allah cc şöyle buyuruyor;

“O, bütün görülmeyeni bilir. Sırlarına kimseyi muttali kılmaz. Ancak, bildirmeyi dilediği peygamberler bunun dışında.2

Gayb, bilinmeyen O’nun katındadır. O’na yakın ol ki; O’nun ve yanındakileri göresin. Aileni, malını, mülkünü, eşini, yurdunu ve evlatlarını terk et. Bunların hepsini kalbinden çıkar, hepsini terk et ve Hakk’ın kapısına yürü. O’nun kapısına varınca, O’nun köleleri ile sultanları ve malları ile meşgul olma. Sana bir tabak yemek sunarlarsa, yeme. Seni bir odaya oturturlarsa, oturma. Seni evlendirmek isterlerse, evlenme. Sen elbiselerine, yorgunluğunla, yolculuk izleriyle toz toprak içinde, saç ve baş dağınık bir halde Allah Teâlâ’ya kavuşuncaya kadar onlardan hiçbir şey kabul etme. Senin halini değiştiren, sana yediren ve içiren, yalnızlığını gideren, sana genişlik veren, senden yorgunlukları giderip rahata kavuşturan ve korkudan seni emin kılan sadece Allah cc tır. O’na yakın olmak seni başka şeylere muhtaç etmez. O’nu görmek senin için yiyecek, içecek ve giyecek gibidir.

İnsanları dost edinmek ne demektir? İnsanları dost edinmek; onlardan korkmak, onlardan ummak, onlara yakın olmak ve onlara güvenmek demektir.  3

Selam ve dua ile. Vesselam.

Dipnotlar

1.     Fıtır,10

2.     Cin,26-27

3.     Fethur ‘Rabbani /Seyyid Abdulkadir Geylani (K.s.)

Yayına Hazırlayan İrfan Meclisi 2014

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :