ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Anasayfa
Birlikten Doğan Kuvvet : Anma Programları

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

ELHAMDÜLİLLAH VESSALATÜ VESSELAMÜ ALEYKE YA RASÜLALLAH

Kardeşlerim!

Nasıl ki bir mandalinanın kabuğunu soyduğumuz zaman mandalina parçalara ayrılmaya, yer yer çürümeye başlıyorsa; ümmet-i Muhammed'in birleştirici gücü olan "müminlerin kardeşlik duyguları" azalınca da ümmet guruplara ayrılmaya, parçalanmaya, birbirini öldürmeye, zamanla yok olmaya mahkumdur.

Müslümanlar!

Rabbimiz yüce kitabında şöyle emretmektedir: "Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın."(1) Birlik şarttır. Bid'atlerin yok olması için, küfrün zeli olması için, Allah'ın dininin hakim olabilmesi için, fitnenin kayboması için birlik şarttır. Bizim yaptığımız bu faaliyet de buna yardımcı olacak mahiyette bir toplantıdır. Her yıl Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli İslam ülkelerinden çağırdığımız alimler birbirlerini tanımakta ve kalpler hep birlikte İslam davası için atmaktadır. Ümmetin problemleri görüşülmekte ve çareler aranmaktadır.

Kardeşlerim!

Sancak Allahın sancağıdır. Gavsul Azam Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s) de yaşadığı dönemde bu sancağı en iyi şekilde taşıyıp birilerine bırakarak vazifesini yerine getirmeye çalışmış büyük bir alimdir. Müslümanların böylesine sevip saydığı bir zatı tanımak, bidatlere, sünnet düşmanlığına, din düşmanlığına karşı nasıl mücadele ettiği noktasında insanları bilinçlendirmeyi kendimize bir görev olarak almışızdır. Bizler Gavsul Azam hazretlerinin neferlerinden sadece bir kısmıyız. Baş komutanımız ise Allah Rasulüdür(aleyhisselam).

Müminler!

Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde bu dönemi Allah (Sübhanehu ve Teala) O'na bildirince şöyle buyurmuştur: "Ümmetimin fesat zamanında benim sünnetime sarılana yüz şehid sevabı vardır.(2)" Yüz şehid sevabı kardeşlerim az bir rakam değil bu. Yani yüz kere Allah yolunda çarpışıp öldürülmüşsün demek. Fesat zamanı olarak da bu zamandan daha büyüğüne şahid olmadık. Bakınız Suriyenin, Afganistanın, Yemenin, Keşmir'in, Patani'nin vs haline. Daha bu gün seyrettik ki Avrupa'da Hollandalı futbolcular Suriyeli Müslümanlara kafese yem atar gibi bozuk para atıp eğlenmektedir.İslamın bu kadar ayaklar altına alındığı bir dönem olabilir mi? Hal böyle iken daha fazla didişmemize, benim gurubum seninkini döver anlayışına ne gerek var? Farkılık tabi ki olacak lakin bu farklılık güzellik oluşturacak, kavga gürültü değil. Bundan daha fazla birleşmeye, tek yürek olmaya gerek olan bir zaman daha olabilir mi? Peygamberimizin ümmet üzerindeki ayrılığı ortadan kaldırıp, "Müslümanlara kardeş olduklarını hatırlatma" sünnetini yerine getirmeye bundan daha elzem olan bir zaman olabilir mi? Yüz şehid sevabı bizi anma programını yaptığımız salonda beklemektedir. Almak için daha ne bekliyoruz !

Ey Ehl-i İnsaf !

Yaptığımız bu programa "gövde gösterisi yapılıyor" diye yafta vurmakla hangi Müslümanın problemi çözüldü? Ümmetin hangi derdi ele alındı? Keza biz de şu idrakteyiz ki "Bu Allahu tealanın bir lütfudur. Dilediğine verir. Gayret edene verir. Gayret bizden tefvik Allah'tandır." Şeyhimiz Muhammed Karamani hazretlerinin takip ettiği yol budur. Kardeşlerimizden de ricamız şayet gelip yardım etmiyorlarsa bari kalbimizi kıran eleştiriler yapmasınlar.

Davamızın Neferleri!

Pısırıklık yok! Kabuğa çekilmek yok! Kadınımızla erkeğimizle , gencimizle yaşlımızla bu davaya sarılma zamanıdır. Zaman oturma zamanı değildir. Tembellik vakti değildir. Zaman Rabbimiz katında "ADAM olma" (3) zamanıdır. Her yerde Allah'ı ve Rasulünü anlatacağız. Bu gün bir salon, yarın bir bahçe, bir başka gün bir kardeşimizin evi... Hatta zındanlar. Yılmak yok, korkmak bize yakışmaz kardeşlerim. Ta ki "fitne ortadan kalkıp din yalnız Allah'ın oluncaya kadar(4)" devam edeceğiz inşallah. İşte cennet budur, işte hürriyet budur, işte İslam budur !

Cümlelerime burada son verirken İRFAN MECLİSİ adına başta şeyhimiz Muhammed Karamani hazretlerine, bütün ehl-i irfana ve bu yolda bize destek veren bütün kardeşlerime teşekkürü bir borç bilirim. Allah hepinizden razı olsun. Selamun Aleyküm ...

Muhyiddin İRFAN

16.03.2016

Kaynakça

1- Al-i İmran , 103

2- el-Bağavi, Hüseyin b. Muhammed eş-Şafi

3- Ahzab,23

4- Bakara, 193

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :